HTML

The truth is out there...

Olyan igazságokat tárunk fel ezen oldalon, melyet a média nem tud, nem mer, nem akar feltárni, mégis sok ember mindennapjait befolyásolják...

Friss topikok

  • safranek: Egyébként abban teljesen igazuk van, hogy az átvétel simán megy. Na de a működtetés, az nem! (2013.01.25. 11:34) A miniszter, aki már nem mer nevetni…
  • főpilóta: Amit írtál, szinte végig liberális baromság, de az utolsó bekezdés aztán végképp. 1989 "ugyanazon... (2012.10.23. 19:16) Valami történt...
  • kaposvaripuzser: @azvanhogy: Kedves! Örülök, hogy ennyire interaktív kapcsolatban álltok a hallgatókkal, a feed-bac... (2012.10.01. 13:37) Görög-saláta
  • miaszosz: egy kisse ironikus video eme kiemelt esemenyrol. a kepek magukert beszelnek. :-D kaposvarmost.hu/... (2012.08.09. 00:56) MIZU, Kaposvári Egyetem?

Címkék

2012.08.08. 10:38 kaposvaripuzser

MIZU, Kaposvári Egyetem?

Még szerencse, hogy épp a WC-n ülve hallottam először, hogy a Kaposvári Egyetem reklámarca a pótfelvételi eljárás keretében „Fluor Tomi” lesz.

fluor.jpg

Dupla szerencse: 1. ültem, így nem tudtam összeesni; 2. beszartam a röhögéstől, ami – valljuk be – más körülmények között kellemetlen is lehetett volna. Na mondom, ez már igazán az ízlésem ellen való. Nem a szituáció, hanem maga az az agyalágyult elképzelés, hogy a somogyi megyeszékhely szellemi központját ilyen kaliberű – személyiségnek nem nevezhető – valakivel próbálják meg eladni.

De kezdjük az elején. Az ízléstelenség és igénytelenség eme foka már megkívánja azt a valamirevaló kritikustól, hogy utánajárjon – lehetőségeihez mérten – mi vezetett ehhez a – Friderikuszt a Megasztár zsűrijébe óta nem látott – hibához.

A felsőoktatást átalakítják: ez jó. Sőt hosszútávon a társadalom javát is szolgálja, ha nem minden 2. embernek van diplomája. A reformot nagyjából egy éven belül vitték véghez: ez nagyon nem jó. A felsőoktatásra csak úgy lehet tudatosan készülni, ha tudom mik a feltételek. Finoman fogalmazva is nem szerencsés, ha a felvételi előtti hetekben derül ki, hogy hiába tanult valaki évekig, járt különtanárhoz, fakultációra, stb., esélye sincs arra a képzésre, amire szeretett volna, mert nem indul államilag finanszírozott formában, a költségtérítés meg 3-4-800.000 forint félévente.

Nos, ha jól sejtem a Kaposvári Egyetem a – rendes felvételi eljárás keretein belüli kb. 20-25%-os visszaesést próbálta a fent nevezett nyáltömeggel kiegyenlíteni. Aki esetleg nem ismerné a legnagyobb slágerei címe a teljesség igénye nélkül: Mizu, Lájk, Halenda, Partyállat, Ott tali. És még hosszan sorolhatnám, de inkább nem, mert nemrég reggeliztem. A fent nevezett felsőoktatási intézményben többek közt képeznek kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatókat, és van marketing mesterképzése is a Gazdaságtudományi Karon. Meg persze van egy kifejezetten csak és ezzel foglalkozó kis „brigád”, akik az egyetem PR-jével és marketingjével foglalkoznak (plakáttervek, fészbúk-kampányok, nyílt napok szervezése, stb.). Na már most, ezeket valahogy vegyíteni kellene. Mégpedig oly módon, hogy lehetőleg olyanok alakítsák az egyetem arculatát, akik értenek is hozzá, ne adj’ Isten még gyakorlatuk is van benne.

Magánemberként írok, tehát magánvéleményem van, ami feltehetőleg nem fog tetszeni az illetékes vezetésnek, de sebaj. Nem azért írom le, hogy tetszen, hanem mert véleménynyilvánítási szabadság van, és elnézve a KE fészbúk-profilját – ahol komoly kampányba kezdtek ezzel a hulladékkal -, igen sokan vannak, akik hasonló véleményen vannak (jelenlegi, volt és leendő hallgatók egyaránt). Pár idézet, amit nem mert letörölni az admin (mivel fb-n is névvel jelenik meg, így itt is):

 

  • Réka Juhász Asszem pont időben végeztem...Belehalnék a szégyenbe, ha pont az ő nevével fémjelzett egyetemen kéne tanulnom :S
  • Andrea Kovács Azt hiszem most elkezdem letagadni, hogy ide jártam....
  • Czékus Adrián Fluor Tomi a 13 évesek körében ok, de egy egyetemnél.. színvonalas..
  • Gruik Bálint Most örülök csak igazán, hogy már bekerültem - Nem kell mennem nyílt napra.:D
  • Noémi Petrekanics nagy baklövés az biztos.Ha ez a színvonal inkább megelégszem alsóbb iskolával.Majd az élet továbbtanít de nem ezen a szinten
  • Réka Juhász Én valahogy azt hittem, hogy az egyetem a 18 év körülli értelmiséget akarja bevonzani, nem a 13 éves anti-intellektüelleket…

 

Ezek azok a kommentek, amelyek nem kívánnak további kommentet. Marad ismételten a saját vélemény. Tovább böngészve a pótfelvételi reklámjait, feltűnik egy szövegdoboz:

A pótfelvételi eljárás keretében a leggyorsabb jelentkezők a következő kedvezményeket vehetik igénybe:

• az 1-75. jelentkező első és második félévi díjának 90%-át,
• a 76-150. jelentkező első és második félévi díjának 60%-át, valamint
• a 151-225. jelentkező első és második félévi díjának 30%-át 

átvállalja a Kaposvári Egyetem.

 Csak pár kérdés:

  • Miért ér többet a Kaposvári Egyetemnek a pótfelvételiző hallgató? Aki rendes felvételi eljárás keretében felvettek költségtérítéses képzésre, az miért jár rosszabbul, mint aki pótfelvételire kényszerül?
  • Mi lesz azokkal a „jelentkezőkkel”, akiket egyébként nem vesznek fel, mert annyira alacsony a pontszámuk?
  • Ha már kedvezményt osztogatnak, akkor – a minőségi oktatás iránti elkötelezettség alapján – nem a pontszámok alapján kellene a gyorsaság helyett?

 A következő apró meglátás:

Ingyen laptop. A Kaposvári Egyetem a pótfelvételi eljárás során felvettek közül 30 hallgatónak laptopot biztosít tanulmányai idejére, tanulmányi eredményének függvényében.

Ez nagyon dicséretes és ötletes marketing fogás. Csak sajnos elfelejtették leírni, hogy mit is jelent az, hogy tanulmányi eredményének függvényében.

  • Hogyan számolják ki, hogy kinek az eredménye megfelelő – különösen azonos korrigált kreditindex esetén?
  • Hogyan fogják majd a 4., 5. félévben az visszaellenőrizni, hogy az aktuális hallgató pótfelvételivel került-e be?
  • Mi lesz azon lap-top-ok sorsa, amit vissza kell venni, az arra nem érdemesektől?

 

Mint látjuk – és tudjuk is – a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Tudjuk, hogy az egyetemek – és különösen a vidéki egyetemek – létszám hiánnyal küzdenek, ami a normatív alapú finanszírozás korszakában gyakorlatilag a fennmaradást veszélyezteti. Persze minden lehetőséget és alkalmat – celebet – meg kell ragadni, ha hallgatókat akar toborozni egy egyetem. Ugyanakkor látni kellene, hogy az a félrecsapottsapkás-mizulájkhalendázó, 13 éves lányok körében (talán!!!) népszerű Fluor nemhogy nem a legmegfelelőbb egy felsőoktatási intézmény népszerűsítésére (kora, intelligenciája, stílusa és legfőképp mondanivalója miatt), de kimondottan az egyetemes és magyar kultúra, művelődés és egyetemi létbe vetett társadalmi hitelesség elleni vétek – és mint ilyen tekinthető akár már emberiség ellen elkövetett bűncselekménynek is.

 

Éppen ezért kérem az illetékes marketing szakembereket Kaposváron és a többi magyar egyetemen: ne a youtube.com nézettségi listája alapján válasszanak már reklámarcot maguknak, hanem vegyék elő a kis maketing jegyzeteiket, és nézzék meg, mik egy ilyen kampány, reklámhadjárat felépítésének és eladásának a legalapvetőbb feltételei!!!

 

Végül, egy klasszikus – több, mint 1.000.000-s látogatottságú – Fluor videoklip, hogy lássuk miről is beszéltem eddig:

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kaposvaripuzser.blog.hu/api/trackback/id/tr544701401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miaszosz 2012.08.09. 00:56:32

egy kisse ironikus video eme kiemelt esemenyrol. a kepek magukert beszelnek. :-D

kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2012/08/08/mizu-potfelvetelit-beadtad_2774.html
süti beállítások módosítása